Welenhoeck is een oude vierkantshoeve gebouwd in 1858. In 2016 kocht de CVBA-so Daarom Wel deze plek met het doel deze op termijn vrij te kopen.

Het is een plek die mensen een droom of verlangen verbindt om mee te bouwen aan een betere wereld. Een wereld waar talent wordt ondersteund en samengesmeed tot broeiende nieuwe experimenten, tot frisse nieuwe verhalen, tot een andere wereld.

Visie

Welenhoeck is een verhaal van alles tegelijk. Dit houd in dat we meermaals terugkomen op verschillende processen, ze de nodige aandacht geven en bijsturen. Ook het destilleren van een visie is zo een proces.

Tot nu toe is er nog steeds geen eenduidige verwoordde visie. Dit wil niet zeggen dat er geen is, want er leeft heel duidelijk iets op Welenhoeck. Iedere hoeder heeft haar/zijn eigen verwoording. Het is net door die vele verwoordingen dat we een duidelijker beeld verkrijgen van iets wat te rijk is om door 1 bril te vatten.

Griet

Welenhoeck is een ‘boer’derij, ‘broed’erij, ‘broer’derij waarin een, één wilde ziel (wilde zielen) lang-saam-aan-wakkert (-wakkeren).

Griet
Josse

Welenhoeck is een gedeelde, natuurlijk-denkende plek. We maken ons vrij van vastlopende ideeën of werkwijzes, en geven ruimte aan een eigentijdse, veelbelovende ontdekkingstocht.

Josse
Nathan

Welenhoeck is een plek waar een nieuwe en evenwichtige samenlevingsvorm kan gronden en beleefd worden. Deze cultuur ontstaat dan weer binnen het vrijkopen, om de Aarde weer te beschouwen als vrij.

Nathan
Gieljan

Welenhoeck is een leerplek waarin we al spelenderwijs experimenteren met een verbindende cultuur die individuele en collectieve ontplooiing stimuleert.

Gieljan
Reinout

Welenhoeck stimuleert een cultuur om nu al actief onze toekomst zelf neer te zetten zodat ecologischer leven, zoals het bedoeld is, opnieuw vanzelfsprekender wordt. Een plekje positieve auto-archie.

Reinout
Joris

Welenhoeck is een ecologische leefplek waar we trachten zelfvoorzienend te zijn. Ze heeft veel mogelijkheden zoals; concerten, open keuken, cafe, samentuin, workshops, enzo meer.

Joris
Matthias

Welenhoeck is een plek en cultuur die zich vormen onder invloed van het 'bezitloosheid' thema. Het centrale thema die invloed heeft op alles.

Matthias
Pieter

Welenhoeck is een bruisende magische kruising tussen een hippiecommunity en een middeleeuws dorp. Waar een ruimte de ene moment gebruikt wordt om het graan te dorsen, een ander moment om een tinyhouse te bouwen en we er een beetje later los kunnen gaan op dampende beats of pingelende folk.

Pieter